Kalender
Wachtwoord vergeten?

Op het moment dat dit voorwoord wordt geschreven, is niet duidelijk of dit het laatste seizoen is van theatercollectief Plumeau in Theater de Schuur.

Wij hopen dat er binnenkort duidelijkheid is. Het seizoen 2018-2019 wordt wat ons betreft de start van een nieuw begin en behoud van een theater in de gemeente Moerdijk en de Westhoek. Mocht dit niet zo zijn, dan nemen we met grote trots afscheid van het theater. Het seizoen 2017-2018 is een uitstekend seizoen geweest, de meeste cabaretvoorstellingen uitverkocht en concerten volle bak!

Verder zijn we verrast door de enorme support en steun vanuit het publiek, als reactie op de mogelijke sluiting. Een informatiebijeenkomst met ruim 60 bezoekers, niet alleen huurders en gebruikers, maar ook veel trouwe bezoekers van de voorstellingen. De actie van het publiek, petitie op internet, is een succes, meer dan 700 handtekeningen op dit moment. Wat is het hartverwarmend die reacties, met name van de artiesten die ons theater een warm hart toedragen. Niet alleen de artiesten die hier nog optreden, ook zij die hier hun carrière zijn begonnen. Jochem Meijer die vol lof is over het enige theater in Nederland met een paal op het podium, Dolf Janssen, Lebbis, Marc Marie Huijbregts, Xavier Guzman.

Wel of niet het laatste seizoen, er staat weer een prachtig programma van Plumeau en Bezemkast. Voor het eerst een eigen productie, op 14 september de feestelijke première, 15 september openen Cesar en Toine het seizoen met “Onze vriendschap dat ben ik” Daarnaast voorstellingen van derden, een lezing van Buwalda op 11 oktober en op 19 januari Cabaret van Zolder. Ik wil U attent maken op een unieke reeks voorstellingen van theatergroep Impro in Fort Sabina. Theater met een soldatendiner “ RATS, KUCH en BOONEN”. Deze voorstelling gemaakt in het kader van 100 jaar Wapenstilstand Eerste Wereldoorlog. Op 26,27,28 oktober en 2,3,4 november. 

Namens Plumeau, Bezemkast en alle vrijwilligers wens ik namens het bestuur U een fijn theaterseizoen 2018-2019.

 

Henk Hendrikx