Mirage
Fleetwood Mac Tribute Band
Gelezen: 472 keer
Geplaatst: zaterdag, 19 mei 2018
Gewijzigd: zondag, 17 juni 2018
Georganiseerd door  BezemkastBeoordeel dit item
(1 Stem)

De band Mirage bestaat uit vijf uitmuntende muzikanten, die uit liefde voor Fleetwood Mac de koppen bij elkaar gestoken hebben om de gouden hits van weleer nieuw leven in te blazen.

De songs worden weergaloos vertolkt, o.a. door leadzangeres Chaja van der Heide met de van Stevie Nicks zo kenmerkende sound in b.v. nummers als ‘Dreams’, ‘Rhiannon’, ‘Gipsy’ of ‘Sarah’. Dit alles natuurlijk gehuld in de bekende mysterieuze zwierige kledij en kachelpijp hoeden.
Ook de van Christine Mc Vie bekende nummers ‘Songbird’ en ‘You Make Lovin' Fun’ worden fantastisch neergezet door toetseniste Louise van Sande Bakhuyzen.
En natuurlijk passeren monumentale, emotioneel geladen nummers zoals ‘Tusk’, ‘Chain’,  ‘Don ’t Stop’ en  ‘Go Your Own Way’ ook de revue, waarin topgitarist Dominik Sprenger een hoofdrol speelt
Het geheel wordt bijeengehouden door een krachtige ritmesextie gevormd door de spectaculaire ex Wild Romance drummer Guzz Genser en bejamin van de band, bassiste Joyce van der Hoorn.
 
Naast het latere werk zal natuurlijk ook de oude Fleetwood Mac zo nu en dan voorbijkomen met prachtnummers als ‘Oh Well’, 'Need your love so bad' en‘Albatros’.
De show kan ondersteund worden door een uitgekiend lichtplan, waarbij elk nummer binnen z’n eigen muzikale kleur visueel wordt versterkt en de enerzijds opzwepende en de anderzijds ingetogen nummers nog beter tot hun recht komen.

De uitstekende leadzangkwaliteiten van ieder voor zich garanderen daarbij een afwisselend en sfeervol programma met de zo kenmerkende wonderschone samenzang van één van de meest muzikale popbands ooit!
In deze top bezetting  waant men zich terug in de tijd en klinkt Fleetwood Mac in de interpretatie van MIRAGE als nooit tevoren!